Profesjonalny elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala między innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
Idealnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
Piec pomieści wózki o pojemności 15 blach cukierniczych o wymiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm
Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, gwarantując tym samym idealny i równomierny wypiek
Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
Precyzyjna 5 stopniowa regulacja prędkości obrotowej wentylatorów pozwala na dostosowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego produktu
Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
Wyposażony w automatyczny systemBakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca oraz natryskowy system generowania pary
Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z wykorzystaniem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
Wstępne nagrzewanie
Program chłodzenia komory pieca
Funkcjonalny dotykowy panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem
Piec posiada wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online oraz ustawienia własnych spersonalizowanych programów (wgrywanie przepisów - wymagany port USB)
Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
Automatyczne otwieranie kominaBakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
Wyposażony w podwójny parownikRotorBake pozwalający na wytworzenie większej ilości pary, użytecznej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
Doskonała innowacyjna izolacja termiczna zapewnia minimalne straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, wyposażonego w specjalną powłokę, która zapewnia doskonałą izolację cieplną i oszczędność energii
System autodiagnostyczny wykrywający i raportujący błędy i usterki
W standardzie piec wyposażony jest w hak do mocowania i podwieszania wózka wewnątrz komory pieczenia
Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przystosowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych niż standardowe - za dopłatą
Platforma obrotowa zalecana jest w przypadku dużych wózków z ciężką zawartością
Wózek 15-półkowy na blachy o wymiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm - za dopłatą
Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania - za dopłatą
Obudowa zewnętrzna wykonana ze stali nierdzewnej - za dopłatą
Opcja zasilania urządzenia na 230V – za dopłatą
Wyposażenie dodatkowe:
RTRB-ROT4/5 - Platforma obrotowa
RTRB-USB - Port USB
RTRB-SS - Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
RTRB-15T - Wózek 15-półkowy na blachy o wymiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm