Kategorie

Frytowanie pozwala na smaczne i szybkie przygotowanie wielu produktów w krótkim czasie! Frytki, chrupiące sznycle, kruche wypieki, soczyste sajgonki... i wiele innych.OPTYMALNE FRYTOWANIE polega na przestrzeganiu kilku prostych zasad pozwalającym uzyskać zdrowy, chrupiący i smaczny produkt, a frytownicę utrzymać w dobrym stanie przez wiele ...
Frytowanie pozwala na smaczne i szybkie przygotowanie wielu produktów w krótkim czasie! Frytki, chrupiące sznycle, kruche wypieki, soczyste sajgonki... i wiele innych.OPTYMALNE FRYTOWANIE polega na przestrzeganiu kilku prostych zasad pozwalającym uzyskać zdrowy, chrupiący i smaczny produkt, a frytownicę utrzymać w dobrym stanie przez wiele lat.1. Właściwe napełnienie kosza, czyli frytowane produkty powinny swobodnie pływać w oleju. Stosunek frytowanego produktu do tłuszczu powinien wynosić ok. 1:10, ale nie należy przekraczać połowy wypełnienia kosza.2. Optymalna temperatura waha się pomiędzy 170 a 180°C. Jeśli tłuszcz jest zbyt gorący zmniejsza się jego trwałość, a przy zbyt niskiej temperaturze do produktu przenika nadmierna ilość tłuszczu.3. Odpowiedni tłuszcz do frytowania - w handlu dostępne są tłuszcze o różnych konsystencjach i różnej jakości. Stosowanie półpłynnego lub płynnego tłuszczu o wysokiej jakości zwróci się wielokrotnie: w smaku frytowanego produktu, w prostym i szybkim używaniu tłuszczu, i w jego trwałości.4. Dostateczna staranność i przestrzeganie wytycznych dotyczących higieny decydują o trwałości i bezawaryjnym funkcjonowaniu sprzętu. Wskazówki odnośnie mycia, konserwacji i obsługi sprzętu znajdą Państwo w instrukcji obsługi, co pozwoli na oferowanie najlepszej jakości przez długi czas.
Więcej

Frytownice Jest 42 produktów.

Pokazuje 1 - 42 z 42 elementów
Pokazuje 1 - 42 z 42 elementów