Piece konwekcyjno-parowe posiadają wentylatory, które wymuszają poziomy ruch powietrza w komorze, następnie ogrzane powietrze przetłaczają przez filtry odtłuszczające i ponownie dostarczają do komory. Pozioma cyrkulacja i odtłuszczanie gwarantują nieprzenikanie zapachów (głównym ich nośnikiem są tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze. ...
Piece konwekcyjno-parowe posiadają wentylatory, które wymuszają poziomy ruch powietrza w komorze, następnie ogrzane powietrze przetłaczają przez filtry odtłuszczające i ponownie dostarczają do komory. Pozioma cyrkulacja i odtłuszczanie gwarantują nieprzenikanie zapachów (głównym ich nośnikiem są tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze. Dodatkowo do komory z cyrkulującym powietrzem wtłaczana jest para wodna, która przyspiesza obróbkę termiczną, a jednocześnie zapobiega utracie wilgoci przez potrawy.Piece konwekcyjno-parowe umożliwiają: gotowanie, blanszowanie, pieczenie, kombinowaną obróbkę termiczno-parową, regenerację, pieczenie z sondą oraz gotowanie i pieczenie niskotemperaturowe.Główne zalety pieców konwekcyjno-parowych: - energooszczędność - małe wymagania co do powierzchni kuchennej - dwukrotnie mniejsza utrata masy przygotowywanych produktów (np. mięs) w stosunku do zwykłych urządzeń - ograniczenie zużycia tłuszczu do 95% w porównaniu z metodami tradycyjnymi - znaczne skrócenie czasu obróbki termicznej - możliwość np. pieczenia lub gotowania kilku potraw jednocześnie bez ryzyka przenikania zapachów - bardzo niska awaryjnośćPrzy zakupie pieca konwekcyjno-parowego polecamy skorzystanie z naszego leasingu!
Więcej

Piece konwekcyjno-parowe 

Podkategorie

  • Piece konwekcyjno-parowe WHIRLPOOL
  • Piece konwekcyjno-parowe UNOX CHEFTOP

    Linia profesjonalnych urządzeń gastronomicznych, których cechą charakterystyczną jest intuicyjny, dotykowy panel sterowania. Nowatorskie rozwiązania techniczne wychodzą na przeciw oczekiwaniom najbardziej wymagających szefów kuchni.

  • Piece konwekcyjno-parowe UNOX CHEFLUX

    Linia pieców ułatwiająca zastosowanie tradycyjnych metod obróbki, łącząca maksymalną wydajność z minimalnym zagospodarowaniem powierzchni użytkowej.

  • Piece konwekcyjno-parowe piekarnicze UNOX BAKERTOP

    Linia profesjonalnych urządzeń piekarniczo-cukierniczych, dająca możliwość projektowania własnego procesu obróbki w oparciu o nowoczesną technologię. Wydajność, bezpieczeństwo i niezawodność w najbardziej eleganckim wzornictwie.

  • Piece konwekcyjno-parowe piekarnicze UNOX BAKERLUX

    Linia pieców ukierunkowana na najbardziej popularne metody obróbki oraz proste cykle pieczenia. Konwekcyjne piece BAKERLUX z funkcją regulacji wilgotności są idealne dla profesjonalistów ceniących wydajność oraz przestrzeń.

  • Piece konwekcyjno-parowe HENDI
  • Piece konwekcyjno-parowe REDFOX
  • Piece konwekcyjno-parowe RETIGO ORANGE VISION

    Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision jest odpowiedzią na potrzeby użytkowników nieposiadających wysokich wymagań co do ilości funkcji, ale kładących nacisk na wysoką jakość i prostą obsługę panelu dotykowego. W odróżnieniu od serii Blue Vision piece Orange Vision zostały wyposażone przede wszystkim w kluczowe funkcje. Elegancki funkcjonalny design podkreśla prostotę urządzenia, wyświetlacz diodowy LED umożliwia z kolei łatwe dokonywanie ustawień i sterowanie.

  • Piece konwekcyjno-parowe RETIGO BLUE VISION

    RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły potrzeby użytkowników. Obsługa odbywa się za pomocą panelu dotykowego, oferującego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele są w wersji podstawowej wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.